
نمایشگاه «آغاز نصرالله» در حوزه هنری اصفهان گشایش یافت؛
آغازی برای یک پایان
شهادت سید حسن نصرالله و تشییع باشکوه پیکر او هرچند غمی بزرگ بر دل دوستداران و رهروان او گذاشت، اما آغازی بود برای ادامه مسیر مقاومت تا پیروزی. این رخداد سوژه هنرمندان نقاش کشور شده و آثار آنها در رثای این شهید در نمایشگاه «آغاز نصرالله» به نمایش درآمده است.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری اصفهان، برپایی نمایشگاه «آغاز نصرالله» یکی از برنامههای حوزه هنری اصفهان در هفته هنر انقلاب اسلامی است که از 25 فروردین ماه در گالری بوستان عمارت سعدی گشایش یافت و تا 7 اردیبهشت ماه 1404 پذیرای علاقمندان است.
رویداد ملی نقاشی «آغاز نصرالله» 4 اسفندماه 1403 و یک روز قبل از تشییع پیکر شهید مقاومت و با دعوت از هنرمندان کشور در حوزه هنری اصفهان برگزار شد و حالا آثاری از اساتیدی چون آمنه بدرالسماء، افشین جلیلی، محمدعلی حدت، عبدالله حاجی سیدحسن، صدیقه سلمان، ناصر سیفی، علی محمدشیخی، مهدی فرخی، امیر مباشریان و محمد موحدیان عطار بر دیوارهای گالری بوستان حوزه هنری اصفهان نقش بسته است.
با ورود به نمایشگاه بخشی از یک سخنرانی سید حسن نصرالله به گوش میرسد که با صلابت همیشگی مشغول دفاع از آرمان فلسطین و مقاومت است. هر هنرمند تلاش کرده به شیوه خود، برداشتی از زندگی و مبارزات این شهید را روی بوم بیاورد تا در زمانه جنگ روایتها، در این عرصه با هنر میدانداری کند.
افشین جلیلی هنرمند اصفهانی در اثر خود نمایی از دیدار سید حسن نصرالله و رهبر معظم انقلاب در پسزمینهای از حرم مطهر امام حسین (علیهالسلام) را ترسیم کرده و درباره برگزاری ورکشاپ ملی نقاشی آغاز نصرالله میگوید: در کنار هنرمندان اصفهانی هنرمندانی از تهران نیز به این رویداد دعوت شده بودند و در مجموع آثار خوب و ماندگاری خلق شد و این رویداد فرصتی برای آشنایی بیشتر هنرمندان و همچنین هنرجویان جوان بازدیدکننده فراهم کرد. در کل برگزاری این رویدادها و گرد هم آوردن هنرمندان اقدامی ارزشمند است.
جلیلی با اشاره به ظرفیت بالای موضوعاتی مانند مقاومت و شهادت برای خلق آثار هنری، به آثار قبلی خود در این زمینه از جمله پرترهای از شهید حاج قاسم سلیمانی در پسزمینهای از میدان امام(ره) اصفهان و همچنین اثری درباره تشییع پیکر شهدای 25 آبان در این میدان نیز اشاره کرد که مورد توجه بسیاری قرار گرفت.
اثر خلقشده از سوی محمدعلی حدت در نمایشگاه آغاز نصرالله نیز یادآور جمله «القدس لنا» است. او در این باره میگوید: این اثر بر اساس شعار القدس لنا خلق شده و در آن تصویری از چهره شهید نصرالله را در بالای مسجد الاقصی ترسیم کردهام که نگاهی به دوردست دارد که نشان میدهد با اینکه از میان ما رفته، هنوز به پیروزی امیدوار است و این امید نیز روزی به نتیجه میرسد. نقطه کلمه لنا نیز درست روی درب مسجد الاقصی قرار گرفته و یادآور سخن منسوب به امام علی (علیهالسلام) است. (اَنا نُقطَهُ تَحتَ الباءِ بِسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحیمِ)
او با بیان اینکه هنرمندان حاضر در ورکشاپ ملی نقاشی آغاز نصرالله با وجود زمان اندک آثار پرمحتوایی خلق کردند، ابراز امیدواری کرد برگزاری این رویدادها به مناسبتهای گوناگون از سوی حوزه هنری اصفهان ادامه یابد.
امیر مباشریان دیگر هنرمند اصفهانی در اثر خود با تکنیک آبرنگ، یک لاله که نماد شهید است را با چهره شهید نصرالله تلفیق کرده است. او درباره حضور در رویداد و نمایشگاه آغاز نصرالله میگوید: خلق اثر در میان جمع و در مکانی شلوغ برای بسیاری از هنرمندان مشکل است، اما در ورکشاپ نقاشی آغاز نصرالله چنین نبود که حاصل اهمیتی است که حوزه هنری در این دوره به حضور هنرمندان و ایجاد فضایی مناسب برای بهرهمندی از هنر آنان میدهد.
محمد موحدیان عطار نیز که سه اثر گرافیکی در نمایشگاه دارد، در این آثار از آیات قرآن و روایات مرتبط با موضوع شهادت بهره برده و محور اصلی این آثار، خط و تصویر شهید سید حسن نصرالله است. در یکی از این آثار آیه 170 سوره مبارکه آل عمران به چشم میخورد که میفرماید: «فَرِحِينَ بِمَا آتَاهُمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِه: آنها (شهیدان) بخاطر نعمتهای فراوانی که خداوند از فضل خود به ایشان بخشیده است، خوشحالند.»
مجتبی مجلسی، مدیر هنرهای تجسمی حوزه هنری اصفهان نیز درباره سیاست حوزه هنری درباره برگزاری ورکشاپها میگوید: برگزاری ورکشاپ یا با هدف تولید اثر برگزار میشود و یا با هدف آموزش. بیشتر ورکشاپهای گذشته در حوزه هنری اصفهان رویکردی آموزشی داشت و هدف این بود که هنرجویان و هنرمندان از حضور اساتید استفاده کنند و در جریان خلق اثر توسط این اساتید، آموزش ببینند. با وجود اینکه ورود هنرجویان و علاقمندان در رویداد آغاز نصرالله آزاد بود و افراد بسیاری نیز در محل رویداد حاضر شدند، رویکرد آن تولید اثر و ادای دین هنرمندان به شهید سیدحسن نصرالله بود. در آینده نیز برگزاری ورکشاپ با هر دو رویکرد را در حوزه هنری اصفهان در دستور کار داریم.
برای بازدید از نمایشگاه «آغاز نصرالله» تا 7 اردیبهشت ماه 1404 فرصت دارید به حوزه هنری اصفهان واقع در خیابان استانداری، گذر سعدی، عمارت تاریخی سعدی بروید. این نمایشگاه از ساعت 16 تا 20 هر روز (به جز روزهای تعطیل) پذیرای علاقمندان است.